SEALİFE BALIK CANLANDIRMA ETKİNLİĞİ

      Sealife Akvaryum her geçen yıl kendini yenilemeye devam ediyor. Bu yıl ki ziyaretimde çocuk etkinlikleri dikkatimi çekti. Dekorasyondaki ve hayvan çeşitliliğinin yanı sıra çocuklar için farklı etkinlikler eklemeleri hoşuma gitti açıkçası.

     Mesela girişte size minik bir kitapçık veriyorlar. Bu kitapçıkta yapılması gereken bazı görevler var. Bu görevleri yaptıktan sonra dalış noktalarına gidiyor ve kitapçığınızı mühürlüyorsunuz. Tüm görevler ittikten sonra çıkış noktasında kitapçığınızı gösterip bir ödül kazanıyorsunuz. Verilen görevde edinilen bilgiler daha da kalıcı olmuş oluyor.

      Bunun yanı sıra gezi alanının bir bölümünü çevirmişler ve uygulama alanı haline getirmişler. Çocuklar bu alanda bazı tür balıkların resimlerini boyuyorlar. Boyama işlemi bittikten sonra özel masalarda bulunan scanner kısmına koyuyorlar. Bu masa aynı zamanda bir akvaryum. Bu akvaryumlarda resmini boyadığınız balıklar bulunuyor. Orta kısımda ise bir monitör var. Boyalı olan balık resmi ekranda yavaş yavaş beliriyor ve bu rengarenk balık akvaryumda yüzmeye başlıyor. Bir dakika sonra ise gözden kayboluyor. Çocuklar bayılıyorlar kendi boyadıkları balıkların canlanmış halini gördüklerinde. Bu simülasyon, onlara büyülü bir olay gibi geliyor. Çok etkileyici.

      Kurumun çocukları daha çok düşünmesi ve onlar için yenilikler getirmesi çok güzel. Gerçi balıklar zaten görsel olarak bizi mest ediyor ve günümüzün güzel geçmesini sağlıyorlar ama farklılıklar da her zaman dikkat çeker. Devamını da bekliyoruz.

label, , , , , , , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir