Malzemeler:
- Renkli Kartonlar
- Yapıştırıcı
- Kalem
- Makas
- + 3 Yaş
- Neden-Sonuç İlişkisi
- Kavram Bilgisi (Dil Gelişimi)
- Sınıflandırma Becerisi
- Doğa ve Fen Bilgisi
Aybike Esra son zamanlarda besinlerin nerede yetiştikleri konusunda sorular sormaya başlamıştı. “Çilek ağaçta mı yetişiyor?, Patates ağacı var mı?, Terasımıza elma da ekelim mi? ” gibi sorular artınca bununla ilgili bir etkinlik yapmak için kolları sıvadım. Sebze ve meyvelerimizin nerede yetiştiğini öğrenmeye yönelik bir etkinlik hazırladık. Öncelikle kartonlarımızdan bir alan oluşturduk. Bu alan ağaçları ,toprağı ve küçük bitkileri içeren bir alan oldu. Sonrasında meyve ve sebzelerimizi hazırladık ve alanımızın yanına yerleştirdik.
Aybike Esra sebze ve meyveleri yetiştikleri ortama uygun olarak sınıfladı ve yerlerine yerleştirdi. Neden-sonuç ilişkisi geliştirmiş oldu konu hakkında. Ayrıca sebze ve meyveleri tekrar ederek dil gelişimini de pekiştirdi.
Görsel olarak zengin bir materyal sunan bu etkinlikle doğa ve fen bilgisi adına oldukça faydalı bir çalışma yapmış olduk. Etkinlikte öğrendiklerini gerçek hayatta da tecrübe etmesini sağlayabilirseniz harika olur. Tavsiye ederiz:)