MİNYATÜR EV DÖŞEME

     Katıldığımız bir etkinlikte minyatür bir ev boyamıştı Aybike Esra. Bu etkinliğe buradan ulaşabilirsiniz. Ancak evimiz boştu ve nasıl dolduracağımızı bilmiyorduk. Doğum günü pastamın mumunu yaktıktan sonra, çocuklar kibrit kutusunu alıp oynamaya başladılar. Tabii tüm kibrit çöplerini döküp kullanılamaz hale getirdikten sonra, sıra kibrit kutusuna geldi. “Bununla minyatür evimize yatak yapmaya ne dersiniz ? ” dedim. Bu kadar sevinçle karşılayacaklarını düşünmemiştim.

      Hemen sağdan soldan atık malzemeler bulmaya koyulduk. Derledik topladık masaya getirdik. İlk önce yatağı yaptık. Çok ince ayrıntılara girmeden pratik bir şeyler yapma gayretindeydik. Bir peçeteden parça kestik ve kibrit kutusunun üzerine yapıştırdık. Birazını da katlayıp yastık yaptık. Oldu mu size çiçek desenli örtüsü olan bir yatak? Peşi sıra yatak odasında hangi eşyaların olabileceğini konuştuk.

     Bir kartonu kibrit çöpleri ve yeşil mercimekle süsleyerek dolap yaptık. Şişe kapağının altına tuvalet kağıdı rulosunu katlayıp yapıştırdık ve sehpa yaptık. Üzerine yapıştırıcının kapağını koyduk ve kağıt kırpıp çiçekli bir vazo hazırladık. Eski dergiden de iki şık tablo yarattık. Yatak odamız artık dayalı döşeli hale geldi. Benim yatak odamdan daha şık oldu 🙂

     Bu etkinlikle, hem atık malzemelerle yaratıcılığın gelişmesi hem de ince motor becerilerin gelişimi sağlandı. Evin bölümleri ve odalardaki eşyaların özellikleri konusuna değinmiş olduk. Çok da keyif aldık. Siz de kartondan bir ev yapabilir, içini atık malzemelerden dilediğiniz gibi döşeyebilirsiniz. Ama mükemmeli yakalamak için lütfen etkinliği siz ebeveynler yapmayın. Çocukların kendisi yapsın, kessin yapıştırsın. Siz sadece yanında destek olun, yardım edin. Fikir de uygulama da çocuklarınıza ait olsun. Hazır evle oynamaktansa, o evi oluşturmak daha zevkli gelecek onlara. Çok hevesleniyorsanız kendiniz için ayrı bir ev hazırlayın. Sonuçta hala içimizde bir çocuk yaşıyor öyle değil mi?

     İçimizdeki çocukların hep var olması dileğiyle…

label, , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir