KITALAR YAPBOZU İLE ÇALIŞMA

      Yaşadığımız dünyayı keşfetmeye başlıyoruz. Güneş Sistemi ve Dünya’nın ardından artık kıtalar ile tanışma vakti geldi. Yavaş yavaş çemberi  daraltıyoruz. Böylece çocuğun gözünde bir bütünlük algısı oluşturmaya çalışıyoruz. Tümdengelim yöntemi bu amaç için çok uygun.

      Etkinliğimizde bu kez dünya haritasının yer aldığı bir yapboz kullandık. Ancak bu siyasi bir harita değil. Kıtalara ait özelliklerin, resimleriyle tanıtıldığı bir harita. Öncelikle haritamızda kıta ve okyanus terimlerini öğrendik ve birbirinden ayırt ettik. Ardından kıtaların isimlerini telaffuz ettik. Sonrasında da kıtaların özelliklerini konuştuk. Resimleri yorumladık. Nerede ne olduğunu keşfettik. Harita üzerinden kendi ülkemizi bulmaya çalıştık.

      Kozmik eğitim kapsamında gerçekleşen etkinliğimizde çok şey öğrendik. Dil hazinemizi geliştirdik. Şuan bu puzzle, oluşturma açısından Aybike Esra’ya biraz ağır geliyor. Bizim için bile oldukça karışık. Ancak bu; puzzle’ın kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Neler yapılır bu puzzle la neler. Siz yeter ki isteyin. Gelecek etkinliklerimizde kıtalar konusunu işlemeye devam edeceğiz. Bizi takip edin. Sevgilerle…

label, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir