Malzemeler:
- Kalem
- Kalemtıraş
Yaş:
- +2 Yaş
Kazanımlar:
- Günlük Yaşam Becerileri
- El-Göz Koordinasyonu
- Küçük Kas Gelişimi
- Neden-Sonuç İlişkisi
- Özgüven
Çocuğunuz artık büyüyor. Resim ve boyama faaliyetleri yoğunluk kazanmakta. Tabi bu etkinliklerde kullandığı en önemli materyallerden biri de boya kalemleri. Ancak bir problem var. Boya kalemlerinin uçları kırılıyor ve ya bitiyor. Çocuğunuzda sürekli kalemlerin ucunun açılması konusunda size başvuruyor. Bu da etkinlikte size bağımlı olmasına neden oluyor.
Peki bu olumsuz durumun çözümü nedir? Tabii ki çocuğunuzun kendi kalemlerinin ucunu kendisinin açması. Size ihtiyaç duymadan gereksinimlerini karşılaması. Bunu kaç yaşında başarabilir? Siz bu konuda önünü açarsanız zannettiğinizden çok daha erken yaşlarda.
Çocuğunuza kalemtıraşı kullanma konusunda destekleyici davrandığınız takdirde çocuğunuz bu konuda sizinle işbirliği içerisinde olacak ve kalemlerini devamlı olarak kendisi açmak isteyecektir. Kaleminin ucu kırıldığında “Anne kalemin ucunu aç” demek yerine kalemtıraşı alacak ve kendi kendine bu işlemi yerine getirecektir.
Küçük kas gelişimini ve günlük yaşam becerilerini içeren bu etkinlik aynı zamanda dikkati yoğunlaştırmayı da sağlamaktadır. El-göz koordinasyonu da güçlenmektedir. Döndürme ve yerine takma becerileri geliştikçe daha doğru hareketlerle yapılacak bu faaliyette ihtiyacınız olan sadece kalem ve kalem açacağı. Hadi kolay gelsin 🙂