DOKUNULAN ŞEKİLLER

Malzemeler:

  • Küçük Karton Parçaları
  • Sıcak Silikon

Yaş:

  • + 9 Ay

Kazanımlar:

  • Dokunma Duyusunun Gelişimi
  • Şekil Kavramının Öğrenimi
  • Benzerlikler ve Farklılıklar
  • Dikkat ve Konsantrasyon Becerisi
  • Duyuları Hassaslaştırma

       Bu etkinliğimizde amacımız; dokunma duyumuzu biraz harekete geçirmek. Bu nedenle tüm işi parmaklara yüklüyoruz. Hazırlanışı son derece basit olan bu etkinliğin, faydaları ise çok fazla.

     Hepimizin bildiği gibi öğrenmede ne kadar çok uyaran ve duyu organı devreye girer  ise bilgi  o kadar kalıcı olur. Eğitim sistemimiz genel olarak görme ve duyma organlarına hizmet etmekte; diğer duyu organlarını ise devre dışı bırakmaktadır. Oysaki beş duyu da bizim için çok kıymetlidir. Özellikle dokunma duyusu ile beynin yanı sıra bedensel olarak da bilgiyi kodlar ve daha kolay ve kalıcı öğrenme gerçekleştiririz. Bu etkinliğimizde bedensel öğrenmeye örnek teşkil edecek nitelikte bir etkinlik. İster bebeklerinize isterseniz de okul öncesi grubu çocuklarınıza bu aktiviteyi uygulatabilirsiniz.

     Etkinlik malzemeleri karton ve sıcak silikon. Küçük parçalar halinde kestiğiniz kartonlara silikon tabancası yardımı ile farklı şekiller çiziyorsunuz. 2-3 dakika kurumasını bekliyorsunuz ve işte materyaliniz hazır. Etkinliği uygularken de önce bebeğinizin parmaklarının kartondaki şekle dokunması ve aynı şekli parmağıyla çizmesi için yardım ediyorsunuz. Daha sonra kartonları kendisinin keşfetmesini sağlıyorsunuz.  Okul öncesi grubunda ise şekillere dokunduğu esnada şeklin ismini de telaffuz ediyorsunuz ve bir kaç defa etkinliği tekrar ediyorsunuz.

     Bu etkinlikle şekiller çocuğunuzun zihnin de hem görsel hem de dokunsal olarak kodlanmış oluyor. Dikkat ve konsantrasyon gelişimine de etki eden bu etkinliği denemenizi öneririz.

label, , , , , , , , , , , , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir