BALON YAKALAMACA

    Gelişim bir bütündür ve her biri ayrı ayrı kıymetlidir. İster zihinsel gelişim olsun, ister fiziksel gelişim; ister duygusal gelişim olsun, ister ahlaki gelişim her biri ayrı ayrı ele alınmalı ve üzerinde çalışılmalıdır.

     Biz de bu etkinliğimizde fiziksel gelişimi destekledik. Ancak genel olarak sizlerle küçük kas gelişimini destekleyici etkinlikleri paylaşmaktayız. Bu kez hedef kaba motor becerileri desteklemek.

    Eminim ki istisnasız hepiniz çocuklarınızla top veya balon yakalamaca oynamışsınızdır ve hala oynuyorsunuzdur. Peki bu oyunun hangi amaca hizmet ettiğini biliyor musunuz? Bebeklerin ve çocukların fiziksel gelişimi için harika bir etkinlik olan top veya balon yakalamaca; bir çok kası aynı anda aktive eden son derece eğlenceli bir spordur. Mekanın sabitsizliği sebebi ile bacakların sürekli hareket halinde olması; baldır ve diz eklemlerinin çalışmasına, yüksekliğin sabit olmaması; bilek,  ve omuz eklemlerinin ve bölgedeki kasların çalışmasına, Vücudun esnemesi; karın ve kalça kaslarının çalışmasına, yakalama işlemi; kol ve el kaslarının çalışmasına, Topu veya balonu takip etme işlemi; boyun ve göz kaslarının çalışmasına katkı sağlar. Bu yakalama sürecinin başarılı olmasından sonraki mutluluk ile gelen gülümseme ise; yüz kaslarının tamamını çalıştırır.

     Ben yaşı küçük olan çocuklarda balon kullanılmasını öneriyorum. Balon hem hareket olarak daha yavaş, hem de vücuda değdiği zaman can acıtmayan bir hafifliğe sahip. Çocuğunuzun ürkmemesi ve oyundan uzaklaşmaması adına ilk oyunlarınızı balon ile yapmanızda yarar var. Sonrasında topla da bu eğlenceli oyunu oynayabilirsiniz.

    Balon yakalama oyunu, sadece fiziksel gelişimi desteklemekle kalmaz, aynı zamanda el-göz koordinasyonunu da destekler. Balonu yakalamak için göz ile elin koordine bir biçimde hareket etmesi gerekmektedir. Bu durum aynı zamanda dikkat ve konsantrasyonu da geliştirir.

    Çocuklar için hem bu kadar eğlenceli, hem bu kadar yararlı hem de bu kadar basit başka bir etkinlik bulmanız zor. Tadını çıkarın. Bol gülücüklü günler dileğiyle…

label, , , ,

About the author

2008 Istanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunudur. Yüksek lisansını 2012 yılında, Istanbul Kültür Üniversitesi Iletisim Sanatları alanında %100 burslu olarak tamamlamıştır. Şuan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İFTİ 700 saat Aile ve Çift Terapisi eğitimini tamamlamıştır. Çocuk ve Ergenlerde Akılcı Duygucu Davranışçı Terapi eğitimi almıştır. Bunun yanı sıra Pozitif Psikoloji, Duygu Odaklı Kısa Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Kriz Yas ve Travma Terapisi, Drama, Zeka Oyunları gibi bir çok eğitimi de almış bulunmaktadır. Çocuk ve zeka gelişimi üzerine çeşitli çalışmaları vardır. Evli ve iki çocuk annesidir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir